home
 
Vernietig alle ouders; de donkere kant van Disney.

Veel ouders gebruiken de tekenfilms van Walt Disney als een oppas als ze gaan koken of even de was gaan doen. De kinderen zijn even zoet en stil. Ideaal zou je zeggen maar zijn
de Disneyfilms wel een goede oppas? Volgens mij heeft Walt Disney een duistere kant met een geheim doel; Vernietig alle ouders!

Heel simpel: Disney zal alles doen om het traditionele gezin in zijn films te vernietigen.
De hoofdkarakters zijn meestal wees of dakloos en als ze dat niet zijn, worden ze dat wel voordat de film afgelopen is.

Bambi (1942) is waarschijnlijk de beroemste film uit 'de oude doos'. Meteen in het begin
van de film wordt zijn moeder doodgeschoten door een jager. Wat is een meer traumatische ervaring voor een kind dan zijn moeder te verliezen? Er is geen reden voor deze gebeurtenis en in plaats dat Bambi ook doodgeschoten wordt, blijft hij alleen achter om op te groeien.
Deze film is een echte Walt Disney klassieker.

Hetzelfde verhaal herhaalt zich in 'The Lion King' (1994) wanneer de jonge Simba ziet dat
zijn vader dood gaat en Simba genoodzaakt is het bos in te vluchten om op te groeien.
Alsof Disney wil zeggen; Kinderen, heb lak aan je ouders, loop gewoon weg, zing 'Hakuna Matata' en alles komt goed!

De ergste oudermoord-film moet denk ik Tarzan (1999) zijn. Niet alleen moet tarzan in het begin van de film toezien hoe zijn ouders worden opgegeten door een razende cheetah maar zelfs zijn adoptieve vader wordt later in de film neergeschoten. Het lijkt erop dat het een gevaarlijke taak is om Tarzans vader te zijn.

Als ik eerlijk ben zitten niet in alle Disney films ouder-moorden. Nee, in veel films heeft Disney heel tactisch de ouders al weggelaten voordat de film begint.
Sneeuwwitje, waar waren haar ouders eigenlijk? Dat heeft Disney niet uitgelegd of wel soms? En dacht je dat het een goed voorbeeld is voor je kinderen om dode meisjes te kussen?

De Kleine Zeemeermin heeft geen moederfiguur in de film, net zomin als Belle van 'Belle en het Beest'.

Niet alleen Pinocchio heeft geen ouders maar het feit dat die ouwe Gepetto zo graag een jongen wil dat ie er een uit hout snijdt is gewoonweg 'creepy'!

Mowgli uit 'The Jungle Book' is achter gelaten in de jungle en is opgevoed door wolven. Dombo heeft geen vader en hij wordt bijna de hele film weggehouden bij zijn moeder.

Peter Pan is niet de enige zonder ouders want hij heeft nog een hele collonie weeskindertjes bij zich die niet willen opgroeien. En laten we niet vergeten dat Wendy en haar broers een avond alleen achter gelaten werden door hun ouders en meevlogen met Peter en bijna vermoord werden door piraten. Wie laat de hond nou oppassen op de kinderen?

Er zijn vele discussies dat de verhalen al lang bestonden voordat Disney ze in handen had maar zijn eigen originele karakters hebben ook geen enkele vorm van ouderlijk toezicht.

Waar zijn de ouders van Mickey Mouse?

Of Donald Duck? Heeft hij geen vader of moeder? En waarom moet hij zijn neefjes, Kwik Kwek en Kwak opvoeden? Wat is er gebeurd? Ik vraag me af waar hun vader gebleven is. Ik zou niet willen dat mijn broer mijn kinderen opvoedt en ook nog in zijn blote kont rondloopt.

Hoe het met Goofy zit, is ook een raadsel. Je ziet zijn ouders nooit maar de mensen bij Disney heb recent besloten om Goofy een zoontje te geven; Max. Oke, puntje erbij voor Disney dat ze een karakter wat verantwoordlijkheid geven. Maar vraag jij je ook af waarom Goofy alleenstaande vader is? Hoewel ik me trouwens kan voorstellen dat zijn eventuele vrouw gillend de stad heeft verlaten.

Als je alle Disneyfilms nagaat zijn de enige films zonder familie-moorden 'Lady en de Vagebond' en '101 Dalmatiers' (hoewel Cruella Deville het graag anders had gezien).
Laten we hopen dat genoeg mensen het geheime doel van Disney inzien en een bericht aan Disney sturen met het verzoek; 'Stop het vernietigen van ouders in de films'! Dus eens en voor altijd moet Disney stoppen met deze waanzin!

 
 
 
 
 
 
   
 
   
 
 
home photogallery vrienden familie webdesign hotstuff topsites thanx faq archief